Rådgivningsvirksomheden Rambøll og servicekoncernen ISS har efter en målrettet indsats netop fået certificeret Rambølls tre største kantiner i Danmark med Det
Fire danske topkokke er klar til landets største kokkekonkurrence
Aktuelt16. 05. 2024
Om godt en måned, lørdag 22. juni, løber Sol over Gudhjem af stablen for 15. gang i Gudhjem på Bornholm. Og endnu engang får publikum syn for sagn, når fire af Danmarks absolut dygtigste kokke skal dyste i landets største kokkekonkurrence. Årets deltagerfelt til Sol over Gudhjem kommer fra Hjørring i nord over Hovedstaden og […]
Danske restauranter går skaldyrs-bonanza
Aktuelt16. 05. 2024
I morgen den 17. maj slår en række af landets restauranterne for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr. Festivalen løber indtil 26. maj. Sommeren nærmer sig, og det samme gør festivalsæsonen. […]
Dansk Michelinmad i 10.000 meters højde
Foodservice16. 05. 2024
Singapore Airlines (SIA) indgår eksklusivt samarbejde med den danske tostjernede Michelin-restaurant AOC, der har udviklet en 2-retters menu til flyselskabets business class-passagerer. Selvom udfordringerne er mange, når flymad skal have Michelinkvalitet, har AOC med kulinarisk ekspertise skabt en
Nu ved man, hvad der får planters rødder til at vokse: Kan hjælpe i fremtidige tørker
Forskning og uddannelseLandbrug16. 05. 2024
Mekanisme kendt fra fastetrenden viser sig nu også at hjælpe planter med at vokse stærke rødder. Opdagelsen gjort af forskere fra Københavns Universitet giver svar på et længe ubesvaret spørgsmål og giver os en dybere forståelse af planters ”munde”, som kan gavne udviklingen af klimarobuste
Statusrapport fra Nescafé viser stigende anvendelse af regenerativt landbrug, højere produktivitet og reducerede drivhusgasudledninger
DrikkevarerLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 05. 2024
Nescafé, som er Nestlés største kaffebrand og en af verdens foretrukne kaffer, har offentliggjort sin anden statusrapport for Nescafé Plan 2030. Rapporten fremhæver en markant stigning i brugen af regenerative landbrugsmetoder, som har medført højere afgrødeudbytte og lavere udledning af
SIAL Paris: Verdens førende fødevaremesse fejrer 60 års jubilæum
Messer og konferencer14. 05. 2024
SIAL Paris, der er verdens førende messe for fødevarer og innovation, fejrer sit historiske 60-års jubilæum i messecentret Paris Nord Villepinte i dagene 19. til 23. oktober 2024. Begivenheden giver fødevarebranchen en unik mulighed for at reflektere over seks årtier med banebrydende
Madens Folkemøde klar med det hidtil mest ambitiøse program
AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed14. 05. 2024
Et nationalt topmøde om fremtiden for produktionen af dansk frugt og grønt. To helt nye scener med fokus på iværksætteri og sundhed. 100 spændende sceneindslag. Åbent Folketing og Fødevareministerens lancering af Fortiden i fremtidens mad. Madens Folkemøde er klar med årets program for 31. maj og 1.
”Havets ulv” kåret til årets pinsefisk
AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ14. 05. 2024
Pinsen er lig med pinsefisk. Derfor har Danmarks Fiskehandlere i samarbejde med biskop over Roskilde Stift Ulla Thorbjørn Hansen kåret havkatten som Årets Pinsefisk 2024. Årets Pinsefisk er en af dansk kulturs nyere madtraditioner, der hylder forskellige danske sæsonfisk og glæden ved det
Dagrofa Foodservice lancerer magasin om sine CSR-indsatser
Detailhandel og en grosFoodserviceMarkedsføringMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed14. 05. 2024
Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til professionelle køkkener, lancerer et stort CSR-magasin med titlen ’Sammen tager vi ansvar’. Magasinet indeholder en række konkrete eksempler på, hvordan virksomheden arbejder med f.eks. madspildsreduktion, energiforbedringer og